Пиріг з капустою дуже просто готувати та смачно куштувати.
Дріжджовий пиріг з капустою
Пропонуємо перевірений рецент капустяного пирога , яким можна поласувати в останні дні напередодні Великого посту.
Інгредієнти:
Для опари
- Молоко — 300 мл;
- Цукор — 4 ст. л.;
- Ванільний цукор або ванілін – 1 пакетик;
- Борошно пшеничне — 6 ст. л.;
- Дріжджі (сухих — 11 г або свіжих пресованих — 25-30 г).
Основне тісто
- Яйце — 2 шт;
- Сіль — 1 ч. л.;
- Олія рослинна — 130 мл;
- Борошно пшеничне (його може знадобитися трішки більше або менше) — 450 г.
Начинка
- Капуста – 1 шт;
- Цибуля ріпчаста — 1 шт;
- Морква — 1 шт;
- Томат – 1 склянка;
- Цукор – 3 ст. л. (можна більше чи менше – за смаком);
- Спеції (сіль, перець, лавровий лист).
Приготування
Тісто готується дуже швидко, тому заздалегідь потрібно підготувати начинку (вона може бути будь-якою), але сьогодні пропонуємо фірмовий капустяний пиріг.
1. Приготування начинки:
- цибулину нарізати і обсмажити на суміші соняшникової та вершкового масла;
- потім натерти на тертці морквину і додати до цибулі, обсмажити ще 2 хв.;
- нарізану капусту посолити, трохи пом’яти руками і додати до цибулі з морквою;
- підсмажити трохи і додати томат та спеції (можна ще трошки води);
- тушкувати до готовності. Потім відкинути готову капусту на дуршлаг, щоб стекла зайва рідина. Остудити.
2. Приготування опари:
- змішати всі інгредієнти для опари і гарненько вимісити;
- залишити підходити на 30 хвилин (за цей час опара добре підніметься).
3. Поки бродить опара:
- збити 2 яйця з неповною чайною ложкою солі;
- приготувати 130 мл рослинної олії;
- просіяти 3 склянки борошна.
4. Коли «підійде» опара, вилити в неї яйця з сіллю, рослинне масло і почати замішувати тісто, додаючи борошно.
Борошно все відразу в тісто не додавати!!! Можливо його знадобиться більше або менше. Тісто має вийти м’яким, повітряним … живим!!!
5. Дати тісту «відпочити» хвилин 30.
6. Розділити тісто на декілька шматочків, підкочуючи їх в кульки, дати постояти 5-10 хвилин.
7. Почати формувати пиріг:
- кожну кульку розкачати у формі овалу;
- викласти багато начинки і скрутити у вигляді рулету;
- кінці защипнути і викласти у форму. Укладати не щільно!
8. Дати пирогу «відпочити» ще хвилин 30, змастити збитим яйцем, посипати кунжутом і випікати при температурі 200 градусів до рум’яної корочки.
Примітка: З зазначеної кількості продуктів вийшло 2 пироги. В круглі форми вмістилося по 3 рулетики.
Смачного!!!
Щиро дякую за рецепт! Тільки витягла з духовки — прекрасні пироги з капустою І тісто без зайвих заморочок, швидко й легко. Доброго вам здоров»я!