Шоколадні миколайчики — це саме те, коли не знаєте, але дуже бажаєте порадувати діточок смачненьким, особливо на Свято Миколая!
Пропонуємо для маленьких ласунів пісне шоколадне печиво
«Шоколадні миколайчики«
Знадобиться:
- Борошно — 2 + 1/3 склянки
- Олія рафінована — 100 мл
- Пюре яблучне (або будь-яке натуральне) -200 мл
- Цукор -180-200 г
- Какао — 4-6 ст. л. (40-60 г)
- Сіль — щіпка
- Сода — 1 ч.л.
- Ванільний цукор — 1 пакетик або ванілін — ½ ч.л.
- Цукрова пудра для обсипання — 2-3 ст. л.
Приготування:
- Змішати в мисці просіяне борошно, какао і соду.
- Яблучне пюре з’єднати з цукром, сіллю, ваніліном і рослинним маслом. Вимішати до розчинення крупинок цукру і однорідності суміші.
- З’єднати рідку і суху складові майбутнього печива. Зазвичай виходить дуже м’яке, пластичне тісто, що трохи липне до чистих рук.
- Готове тісто покласти до холодильнику на 2-3 години.
- Далі зформувати з охолодженого тіста кульки діаметром 3 см, обваляти (не жалкувати пудри!!!) у цукровій пудрі і викласти на змащений маслом пергамент на відстані один від одного 3-4 см.
- Розігріти духовку до 180 градусів і випікати печиво протягом 15-20 хвилин.
Смачного!