Шоколадні миколайчики

Автор: | Декабрь 18, 2016

Шоколадні миколайчики — це саме те, коли не знаєте, але дуже бажаєте порадувати діточок смачненьким, особливо на Свято Миколая!

Печиво пісне

Пропонуємо для маленьких ласунів пісне шоколадне печиво

«Шоколадні миколайчики«

Знадобиться:

  1. Борошно — 2 + 1/3 склянки
  2. Олія рафінована — 100 мл
  3. Пюре яблучне (або будь-яке натуральне) -200 мл
  4. Цукор -180-200 г
  5. Какао — 4-6 ст. л. (40-60 г)
  6. Сіль — щіпка
  7. Сода — 1 ч.л.
  8. Ванільний цукор — 1 пакетик або ванілін — ½ ч.л.
  9. Цукрова пудра для обсипання — 2-3 ст. л.

Приготування:

  1. Змішати в мисці просіяне борошно, какао і соду.
  2. Яблучне пюре з’єднати з цукром, сіллю, ваніліном і рослинним маслом. Вимішати до розчинення крупинок цукру і однорідності суміші.
  3. З’єднати рідку і суху складові майбутнього печива. Зазвичай виходить дуже м’яке, пластичне тісто, що трохи липне до чистих рук.
  4. Готове тісто покласти до холодильнику на 2-3 години.
  5. Далі зформувати з охолодженого тіста кульки діаметром 3 см, обваляти (не жалкувати пудри!!!) у цукровій пудрі і викласти на змащений маслом пергамент на відстані один від одного 3-4 см.
  6. Розігріти духовку до 180 градусів і випікати печиво протягом 15-20 хвилин.

Смачного!

Добавить комментарий