Пиріг з капустою

Автор: | Февраль 8, 2017

Пиріг з капустою дуже просто готувати та смачно куштувати.

Пиріг з капустою

Дріжджовий пиріг з капустою

Пропонуємо перевірений рецент капустяного пирога , яким можна поласувати в останні дні напередодні Великого посту. 

Інгредієнти:

Для опари

  • Молоко — 300 мл;
  • Цукор — 4 ст. л.;
  • Ванільний цукор або ванілін – 1 пакетик;
  • Борошно пшеничне — 6 ст. л.;
  • Дріжджі (сухих — 11 г або свіжих пресованих — 25-30 г).

Основне тісто

  • Яйце — 2 шт;
  • Сіль — 1 ч. л.;
  • Олія рослинна — 130 мл;
  • Борошно пшеничне (його може знадобитися трішки більше або менше) — 450 г.

Начинка

  • Капуста – 1 шт;
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт;
  • Морква — 1 шт;
  • Томат – 1 склянка;
  • Цукор – 3 ст. л. (можна більше чи менше – за смаком);
  • Спеції (сіль, перець, лавровий лист).

Приготування

Тісто готується дуже швидко, тому заздалегідь потрібно підготувати начинку (вона може бути будь-якою), але сьогодні пропонуємо фірмовий капустяний пиріг.

1. Приготування начинки:

  • цибулину нарізати і обсмажити на суміші соняшникової та вершкового масла;
  • потім натерти на тертці морквину і додати до цибулі, обсмажити ще 2 хв.;
  • нарізану капусту посолити, трохи пом’яти руками і додати до цибулі з морквою;
  • підсмажити трохи і додати томат та спеції (можна ще трошки води);
  • тушкувати до готовності. Потім відкинути готову капусту на дуршлаг, щоб стекла зайва рідина. Остудити.

2. Приготування опари:

  • змішати всі інгредієнти для опари і гарненько вимісити;
  • залишити підходити на 30 хвилин (за цей час опара добре підніметься).

3. Поки бродить опара:

  • збити 2 яйця з неповною чайною ложкою солі;
  • приготувати 130 мл рослинної олії;
  • просіяти 3 склянки борошна.

4. Коли «підійде» опара, вилити в неї яйця з сіллю, рослинне масло і почати замішувати тісто, додаючи борошно.
Борошно все відразу в тісто не додавати!!! Можливо його знадобиться більше або менше. Тісто має вийти м’яким, повітряним … живим!!!

5. Дати тісту «відпочити» хвилин 30.

6. Розділити тісто на декілька шматочків, підкочуючи їх в кульки, дати постояти 5-10 хвилин.

7. Почати формувати пиріг:

  • кожну кульку розкачати у формі овалу;
  • викласти багато начинки і скрутити у вигляді рулету;
  • кінці защипнути і викласти у форму. Укладати не щільно!

8. Дати пирогу «відпочити» ще хвилин 30, змастити збитим яйцем, посипати кунжутом і випікати при температурі 200 градусів до рум’яної корочки.

Примітка: З зазначеної кількості продуктів вийшло 2 пироги. В круглі форми вмістилося по 3 рулетики.

Смачного!!!

Добавить комментарий